Amerikaci sastavili tim za SP i OI

0

Na spisku se nalazi 27 košarkaša koji su potpisal ugovore sa nacionalnom federacijom i prihvatili da igraju za svoju zemlju u naredne tri godine. Selektor reprezentacije SAD Majk Kržiževski sve će ih pozvati na pripreme, a za sada nije poznato kada će saopštiti sastav tima koji će igrati u Turskoj.

Na spisku od 27 igrača nalaze se devetorica košarkaša koji su osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i još dvojica igrača koji su medalje osvajali na prethodnim Olimpijskim igrama.

 

"Ovo je drugi put da ulazimo u trogodišnji ciklus, a za razliku od onog koji je važio za period 2006-2008, sada smo uspeli da formiramo ekipu od igrača koji već imaju bogato reprezentativno iskustvo. To nam daje pravo da očekujemo vrhuske rezultate na prvenstvi sveta i Olimpiskjim igrama", rekao je Kolanđelo.

 

On je dodao da, za razliku od nekih prethodnih godina, prvenstvo sveta svi shvataju veoma ozbiljno.

 

"Svesni smo da je to najvažnije košarkaško reprezentativno takmičenje i u skladu s tim ćemo se i premati. Zlatnu medalju iz Pekinga želimo da potvrdimo i u Turskoj", rekao je Kolanđelo.

 

Sastavom tima bio je oduševljen i selektor Kržiževski.
"Oduševljen sam što je najveći broj košarkaša iz tima koji je igrao u Pekingu prihvatio da i dalje nastupa za nacionalnu selekciju. Iz prethodnih iskustava svi znamo da su kontinuitet i posvećenost igrača timu najvažniji faktori uspeha", rekao je Kržiževski.

 

Selekcija SAD u periodu 2010-2012: Karmelo Entoni (Denver), Karlos Buzer (Juta), Kris Boš (Toronto), Kobe Brajant (Lejksersi), Dvajt Hauard (Orlando), Lebron Džejms (Klivlend), Kris Pol (Nju Orleans), Dvejn Vejd (Majami), Deron Vilijams (Juta), Lamar Odom (Lejkersi), Amar Stodemajer (Finiks), Lamarkus Oldridž (Portland), Šonsi Bilap (Denver), Kevin Durant (Oklahoma), Rudi Gej (Memfis), Erik Gordon (Klipersi), Deni Grandžer (Indijana), Andre Iguodala (Filadelfija), Al Džeferson (Minesota), Dejvid Li (Njujork), Bruk Lopes (Nju Džersi), Kevin Lav (Minesota), O.J. Majo (Memfis), Kendrik Perkins (Boston), Derik Rouz (Čikago), Džerard Valas (Šarlot) i Rasel Vestbruk (Oklahoma).
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here