Evroliga: Partizan izgubio od Marusija

0

Ovo je prvi poraz Partizana u u grupi, koji sada, kao i Marusi, ima skor od dve pobede i jedan poraz.

 

Partizan u narednom meču, 25. februara dočekuje istog protivnika u hali "Pionir" i biće mu potrebna pobeda sa više od osam poena da bi u međusobnom skoru bio bolji od grčke ekipe.

 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džejmon Lukas sa 15 koševa, Džared Homan dodao je 19, a Pelekanos jedan manje. U ekipi Duleta Vujoševića istakao se Slavko Vranješ sa 12 koševa i 11 skokova, Mekkejleb je dodao 10, a po šest su dali Petar Božić i Lorens Roberts.

 

Domaći tim je, kako se kasnije ispostavilo, meč praktično rešio na startu kada je poveo sa 13:2. Jakom odbranom, ali i uz pomoć očajnog šuta za dva poena "crno-belih" u tim trenucima, Marusi je stekao prednost koju je održavao tokom celog meča.

 

Partizan jeste u drugoj četvrtini "naterao" domaćina da izjednači negativan rekord po broju datih koševa u jednoj četvrtini (samo dva), ali bekovi "crno-belih" večeras nisu imali šutersko veče, tako da ni 16 skokova više, nije bilo dovoljno Beograđanima da izbegnu poraz (ukupno 49 skokova!). Sredinom druge deonice, Partizan je imao šut katastrofalnih 12 odsto (3/24!), ali je do kraja poluvremena, uz pomoć Vranješa, taj segment igre popravljen (11/26).

 

U drugom poluvremenu domaćin je rutinski održavao razliku. "Crno-beli" su osam i po minuta pre kraja stigli na minus od samo dva koša (44:42), ali je domaćin iskoristio nekoliko vezanih promašenih šuteva Partizana, napravio seriju od 8:1, čime je ovaj čudan meč, sa veoma malo koševa, bio rešen u kosrist domaćina.


Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da glavni krivac za poraz "crno-belih" loš šut u napadu, ali je dodao i "tendeciozno suđenje Portugalca Lopeza".

 

U drugom meču Grupe E, Barselona je kao domaćin savladala atinski Panatinaikos rezultatom 83:71, čime se na tabeli poravnala sa Partizanom i Marusijem sa dve pobede i jednim porazom, dok ekipa Željka Obradovića ima sva tri poraza.

 

Grupa E
četvrtak, 11. februar:
Marusi – Partizan 57:49
Barselona – Panatinaikos 83:71

 

 

Tabela
Marusi 2-1
Partizan 2-1
Barselona 2-1
Panatinaikos 0-3

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here