EPA/Sascha Steinbach
Novi fudbaler Čelsija Mihajlo Mudrik

Šokantan transfer ukrajinskog fudbalera Mihajla Mudrika iz Šahtjora u Čelsi vredan je 100 miliona evra, a potpuno neverovatno deluje činjenica da je londonski klub “ukrao” igrača rivalskom Arsenalu time što mu je duplirao platu, a deo novca od transfera će biti upućen ukrajinskoj vojsci!

Mudrik je mesecima unazad bio na meti Arsenala, dogovor je praktično postignut, ali se u poslednjem momentu pojavio Čelsi, na čelu sa vlasnicima iz Amerike koji su odlučili da povećaju ponudu i uđu u trku za potpis.

Odgovoran za ovakav potez je Tod Bouli, američki biznismen kome su sankcije uvedene ruskom oligarhu i doskorašnjem vlasniku Čelsija Romanu Abramoviču omogućile da ostvari ideju plasiranu još 2019. Bouli je kupio Čelsi od Abramoviča i odmah je krenuo u rasipanje, potrošivši čak 400 miliona evra za transfere igrača od svog dolaska u klub.

Poslednji u nizu šokantnih transfera je posao u kom je Mudrik stigao u London, a potpuno neverovatno zvuči i izjava predsednika Šahtjora za koji je dosad nastupao mladi Ukrajinac.

– Doniraću 25 miliona evra od transfera našim vojnicima i novac će biti upotrebljen da se pokriju različite potrebe – rekao je Rinat Ahmetov.

Zvanično, transfer Mudrika iznosi 70 miliona evra, najavljeno je da će 30 miliona biti dodato ako mladi igrač uspe da ostvari zacrtane ciljeve, ali je i ta suma prevelika s obzirom na to da je njegova tržišna vrednost iznosila 40 miliona evra.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here