Amerikanc hoće da preleti balonima preko Lamanša

0

Malo hrabrost, malo ludost: Džonatan Trap planira da uz pomoć balona preleti nešto više od 35 kilometara na visini od 2,1 kilometar
 

Trap trenutno privodi pripreme kraju i, ako sve bude išlo po planu, biće prvi čovek na svetu koji će izvesti takav podvig. On je već završio probnu vožnju – leteo je balonima skoro 14 sati na visini od 2,1 kilometar.

 

Američki avanturista svoj poduhvat planira da izvede u junu. On će, kako je naveo, tokom leta sediti u posebno kreiranoj stolici za koju će konopcima biti privezano 57 balona s helijumom. Kada se bude prizemljivao, moraće balone koji su mu najbliži da probuši nožem.

 

"Svaki put kada probušim balon čuje se pucanj i sve se zaljulja, ali ta metoda je manje-više efikasna. Prošlog vikenda testirali smo da li sve radi i nije bilo problema", rekao je Trap, koji je probni let izveo iznad svoje kuće u Severnoj Karolini.

 

Trap je naveo kako je najmanjii balon prečnika oko jedan metar i može da izdrži težinu od preko jednog kilograma, dok je najveći balon prečnika 2,4 metra i može da nosi preko šest kilograma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here