EPA/Valdrin Xhemaj

Američki Stejt department je kosovskoj predsednici Vjosi Osmani jasno stavio do znanja neslaganje sa načinom na koji su kosovske institucije uspostavile reciprocitet za registarske tablice vozila sa Srbijom, slanjem specijalnih snaga na sever Kosova, saznaje TV Kljan Kosova.

Nezadovoljstvo načinom na koji su kosovske institucije organizovale akciju na severu, direktno je u subotu u Vašingtonu rečeno Osmani, saznaje TV Kljan Kosova iz svojih izvora.

– Ova akcija je ugrozila bezbednost, rečeno je Osmani iz Stejt departmenta, čime joj je stavljen do znanja zvanični stav Vašingtona o najnovijim dešavanjima na severu Kosova – navodi TV Kljan Kosova.

Ta televizija navodi da je Osmani prošle nedelje boravila u zvaničnoj poseti SAD, gde je na marginama Generalne skupštine UN, održala sastanke sa predstavnicima mnogih zemalja, ali da nije zabeležen nijedan sastanak na visokom nivou sa predstavnicima američke vlade.

Miftari sve demantuje

Savetnica kosovske predsednice Vjose Osmani, Donjeta Miftari demantovala je pisanje nekih medija da je američki Stejt department kritikovao Osmani zbog akcija Prištine na severu Kosova.

– Predsednica Osmani je sa zvaničnicima Stejt departmenta SAD razgovarala telefonom o aktuelnim dešavanjima na severu zemlje, ali je pogrešno prenešeno da je Osmani upozorena da je ugrozila nacionalnu bezbednost zemlje – navela je Miftari u objavi na Fejsbuku.

Dodala je da je prisustvovala telefonskom razgovoru zvaničnika Stejt departmenta i Osmani.

– Prisustvovala sam telefonskom pozivu i potvrđujem da to nije tačno – naglasila je Miftari.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here