Svetislav Pešić tvrdi da će ekipi Grega Popovića u Kini imati ozbiljnu konkurenciju u trci za medalje.

Predvodio je iskusni stručnjak reprezentaciju Jugoslavije do pehara na Mundobasketu u Indijanapolisu 2002. godine.

Njegova reprezentacija je na tom putu savaladala i favorizovanu selekciju SAD, predvođenu Polom Pirsom, Redžijem Milerom, Andreom Milerom i ostalim zvezdama.

Amerikanci su pali u četvrtfinalu (81:78), potom je savladan Novi Zeland (89:78), a u finalu je pobeđena selekcija Argentine nakon produžetka – 84:77.

Srbija, predvođena selektorom Aleksandrom Đorđevićem, cilja medalju i ove godine na Svetskom prvenstvu, a Amerikanci predvođeni sjajnim stručnjakom Gregom Popovićem ponovo slove za glavne favorite.

Pešić ne deli to mišljenje, ali ne samo iz razloga što su Popoviću, koji je nasledio dugogodišnjeg uspešnog selektora Majka Kžiževskog, nastup otkazali brojni igrači.

“Amerika jeste jedan od favorita na Svetskom prvenstvu u Kini, ali očigledno je da nije glavni favorit”, izjavio je Pešić.

– Da li je otkazivanje važnih igrača za reprezentaciju prednost za ostale selekcije koji su kandidati za medalju, teško je reći. Amerikanci predvođeni Popovićem sa klupe imaće dobru ekipu, koji će odlikovati jaka odbrana. I treba očekivati motivisan tim – napomenuo je trener Barselone.

On kaže da i Srbija ima svoje adute i spada u najuži krug reprezentacija koje konkurišu za mesto na pobedničkom postolju.

– Mi poodavno nismo imali ovako kvalitetnu selekciju. Igrači i stručni štab su već dugo zajedno i sa uspehom rade u kontinuitetu. Favoriti za medalju, pored naše selekcije, su još Španija i Grčka – naveo je Svetislav Pešić.

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a Srbija će igrati u grupi sa Angolom, Filipinima i Italijom.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime