Novi trener Milana, Etore Mesina, već po stupanju na dužnost odlučio je da se odrekne Majka Džejmsa i da prednost u novoj sezoni dobije Šelvin Mek, što je značilo da najbolji strelac Evrolige iz prošle sezone “izlazi na tržište”.

Majk Džejms (28, 183 cm) pregovarao je sa više klubova, a na kraju je stigao u redove CSKA iz Moskve s kojim je zvanično potpisao ugovor na jednu sezonu.

– Srećan sam što sam se pridružio timu koji ima pobedničke ambicije i pobednički mentalitet. Počastvovan sam što me je Dimitris Itudis odabrao i dozvolio mi da dođem u redove prvaka Evrope. Spreman sam da pomognem – rekao je Majk Džejms za sajt ruskog kluba.

U dosadašnjem delu karijere u Evroligi, u kojoj je odigrao 112 mečeva, nosio je dresove Baskonije, Panatinaikosa i Armanija, a sigurno će pomoći i CSKA iz Moskve.

Teško da će imati toliko “široka ovlašćenja” kao u Armaniju prošle sezone kada je osvojio “Alfonso Ford” trofej zbog proseka od 19,8 poena po meču u regularnom delu, ali će svakako biti važan deo rotacije tima Dimitrisa Itudisa.

Trener “armejaca” je potvrdio da je to ujedno bio i poslednji njihov transfer ove sezone pošto su u klub prethodno stigli Darun Hiliard (Baskonija), Ron Bejker (Vašington), Johanes Fojtman (Baskonija), Janis Strelnijeks (Olimpijakos) i Kosta Kufos (Sakramento).

Iz Moskve su ovog leta otišli Otelo Hanter, Nando De Kolo, Kori Higins i Serhio Rodrigez…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here