EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u javnosti je poznat kao protivnik vakcine, a nagoveštaj da se njegov stav promenio dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država. 

Naime, američki mediji prenose da je Đoković bio gost muzičkog festivala Samerstejdž u Njujorku, na koji je ulazak bio moguć samo uz potvrdu vakcinacije.

Tačnije, za ulaz u Central park je bio dozvoljen samo vakcinisanima, za razliku od preostale dve obližnje lokacije, što je specijalizovanom sajtu “Sportskeeda” bilo dovoljno da shvati da je Novak vakcinisan.

Za sada nema zvanične potvrde, već samo nagađanja za temu o kojoj je Đoković u početku govorio samo u smislu da ne bi voleo da se vakciniše sve dok se ne informiše do kraja i dobije garancije da neće pogrešiti.

Glasine da se vakcinisao dolaze u trenutku kada australijske vlasti zahtevaju da svi teniseri budu vakcinisani za Australijan open, kao uslov da uopšte dođu u Melburn.

Do sada je postojala bojazan da bi Novak mogao da propusti napad na 10. titulu “Ozi opena”, ali ukoliko su tačni navodi Amerikanaca onda je otklonjena nedoumica.

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime