EPA-EFE
Američki vojnici

Iran je danas uveo sankcije za 51 Amerikanca, od kojih je većina iz vojske, zbog ubistva generala Kasema Sulejmanija u januaru 2020. godine.

Iransko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da se 51 Amerikancu na teret stavlja delo “terorizam” i “kršenje ljudskih prava”.

Ovaj potez dozvoljava iranskim vlastima da zaplene svaku imovinu koju Amerikanci sa spiska imaju u Iranu, ali će, kako dodaje Rojters, očigledno odsustvo bilo kakve imovine sankcionisanih Amerikanaca u Iranu značiti da je ovaj potez više simboličan.

Sulejmani, nekadašnji komandant iranskih “Quds” snaga, produžene prekomorske ruke iranske elitne Revolucionarne garde, ubijen je u Iraku u napadu dronom 3. januara 2020. godine po naređenju tadašnjeg predsednika SAD-a Donalda Trumpa.

Na listi sankcionisanih su i general Mark Millej i bivši savetnik za nacionalnu sigurnost Robert O’Brien.

Iran je pre godinu uveo sankcije Trampu i nekolicini visokih američkih zvaničnika.

3 COMMENTS

  1. Ne znam koliko su efektivne, ali su za ceo svet primerne. Sta svet ceka? Vreme strahovanja je proslo.

  2. Amerika puca na sve strane polako pada nije vise vojna sila br.1 sada su Putin i Kina najaci su svetu.Amerika jedino moze sankcije uvodite ali oruzje vise nesme upotrebiti ne samo protiv Rusije i Kine nego ni protiv Irana i Severne Koreje jer znaju da ovi su mocni postali i Amerika moze mnogo da se opece.Proslo je vreme Amerima dosta su unistavili demokratsje zemlje i legalne i svrgavali legalne izabrane vlade po svetu.To je istina.Zazalicete jednoga dana za sva zla sto ste posejali po svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here