youtube/printscreen
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije najavio je obnavljanje svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju MCP.

Amfilohije je naveo da će biti obnovljen manastir na Briskoj Gori koji je, kako je rekao “srušen od strane bezbožne vlasti”, navodi se u saopštenju MSC posle službe u manastiru Dajbabe.

– Da obnovimo i crkvu na Lovćenu. Sada podižemo i crkvu Patrijarha Gavrila u njegovom selu Vrujcima. Pa sada prije nego što se vratimo na Lovćen, što će nadam se biti iduće godine, da podignemo prvo 20. crkvu koja je sletela sa Lovćena – kazao je Amfilohije.

On je podsetio na amanet kralja Nikole i na položen temeljac za crkvu Svete Trojice između Biljarde i vladinog doma, a u toj crkvi bi trebalo da budu pohranjene tri najveće svetinje Cetinjskog manastira.

– Sve što je srušeno, Crkva Božija obnavlja, a najviše srušene ljudske duše zatrovane grijehom i drugim nesrećama i smrtoljubljem. Crkva Božija vaskrsava duše kao što je vaskrsnula ovaj narod Božiji – rekao je Amfilohije.

On je poručio da tamo gde ima vere ima i pravde i sloge i ljubavi.

– Krenuli smo putem kojim idemo vekovima – dodao je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here