Ana Brnabić čestitala matematičarima: “Vi ste ponos Srbije”

EPA/HAYOUNG JEON
Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu osvajanje medalja na 60. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike za učenike srednjih škola, u britanskom gradu Bat.

– Najsrdačnije čestitke učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu Jeleni Ivančić, Aleksi Milojeviću i Pavlu Martinoviću na osvojenom zlatnom odličju, Milošu Milićevu na osvojenom srebrnom a Jovanu Toromanoviću i Vladimiru Viktoru Mirjaniću na osvajanju bronzane medalje na najprestižnijem međunarodnom takmičenju – navela je Brnabić u čestitki, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

– Vi ste ponos Srbije. U nizu sjajnih rezultata pokazali ste kako se znanje, talenat i predan rad nagrađuje na najbolji način – poručila je Brnabić.

Na 60. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja se od 10. do 22. jula održava u Velikoj Britaniji, matematička ekipa Srbije postigla je najveći uspeh u istoriji svojih učešća na IMO.

U konkurenciji 112 zemalja, matematička ekipa Srbije je sa 171 bodom osvojila 9. mesto i nalazi se među 10 najboljih u svetu, saopštilo je Društva matematičara Srbije, navodeći da su svi članovi ekipe učenici Matematičke gimnazije iz Beograda.

Pojedinačni rezultati su tri zlatne medalje, što takođe u istoriji nije osvojeno, jedna srebrna i dve bronzane medalje.

1 KOMENTAR

  1. Нека сачека са својим похвалама кад “понос Србије” побегне из земље трбухом за крухом, што није никаква новост. То су урадили и Тесла и Пупин.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime