Ana kao nekad!

0

Srpska teniserka Ana Ivanović savladala je u spektakularnom meču Mariju Šarapovu sa 2:1 (6:2, 5:7, 7:5) u polufinalu turnira u Sinsinatiju.
Meč nije bio posebno kvalitetan, ali je bio izuzetno dramatičan, sa mnogo preokreta, nervoze i uspona i padova na obe strane.
Ana je u prvom delu meča bila superiorna i kontrolisala je zbivanja na terenu sve do rezultata 6:2, 4:0. Tada je na brejk lopti sudija doneo spornu odluku, po kojoj je ponovio poen (a Ana je smatrala da je trebalo da ga dodeli njoj).
Šarapova je tada napravila brejk, a Ana je postala stegnuta i nervozna. Iako je došla do 5:2 i situacije da gem kasnije servira za pobedu, Ivanovićeva se povukla, a Ruskinja je pronašla ritam i uspela je da vrati i drugi brejk.
Tada se Anina igra raspala, a Šarapova je osvojila još tri gema za 7:5 i izjednačenje u setovima.
Ana je početkom trećeg seta prekinula niz od pet izgubljenih gemova, a posle drugog poena drugog gema joj je najednom pozlilo i zatražila je medicinski tajm aut. Srpskoj teniserki izmerili su pritisak, zatim je popila tabletu i vratila se na teren, ali ostaje nejasno šta je bio uzrok prekida.

Osvestila se u trećem setu
Ana Ivanović je izjavila da je presrećna zbog plasmana u finale turnira u Sinsinatiju i da očekuje sjajan meč sa Serenom Vilijams.
– Mislim da sam dozvolila da meč bude ovoliko neizvestan. Nisam se kretala dovoljno i igrala sam pasivno. Ali, ona je šampionka i borila se veoma dobro. Morala sam da se osvestim u trećem setu, tako da mi je drago što sam na kraju pobedila – naglasila je Ana.

Ružan gest Šarapove
Marija Šarapova važi za korektnu sportistkinju, ali u meču sa Anom Ivanović prikazala je ružan potez koji neće naići na simpatije javnosti.
Početkom trećeg seta, posle drugog poena u drugom gemu, srpskoj teniserki se slošilo, a na lekarskom tajm autu izmeren joj je i krvni pritisak. Ruskinja je na sve to gledala sa neodobravanjem očigledno misleći da Ana glumi ili preteruje, a kada je Ana u osmom gemu po drugi put vratila brejk zaostatka, za rezultat 4:4, Šarapova je pokazivala na mesto na ruci gde se pritisak meri, a sa usana joj se jasno moglo pročitati: "Izmerite joj krvni pritisak".

Odlučujući set bio je napet, sa mnogo tenzije i nervoze na obe strane. Šarapova je tri puta imala brejk prednosti, ali užasno je servirala – na 5:4 je Ana spasla dve meč lopte (forhend viner i greška Šarapove), da bi joj Ruskinja sa dve duple greške u nizu poklonila povratak u meč.
Ana je u sledećem gemu spasla brejk loptu i napokon dobila svoj servis gem, da bi u narednom realizovala drugu meč loptu i došla do neverovatnog trijumfa za dva časa i 46 minuta igre.
Ukupno, Ana je imala 29 vinera i 45 neiznuđenih grešaka, dok je Šarapova upisala 28 direktnih poena i 51 grešku.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here