ĐORĐEVIĆ: Odbrana i timska igra naši aduti

0

Selektor Aleksandar Đorđević rekao je posle pobede nad Argentinom da će agresivna odbrana i timska igra biti glavno oružje ekipe na Svetskom prvenstvu u Španiji.
– Pristup igri, koji polazi iz odbrane je naše najjače oružje koje moramo, ne da dovedemo do perfekcije, već da težimo ka tome. Od početka smo dobro ušli u meč, odgovorili snažnom i timskom košarkom, što je rezultiralo vetrom u leđa koji nas je vodio do kraja utakmice – rekao je Đorđević na konferenciji za medije. – Bilo je i grešaka, ima nekoliko stvari koje moramo da popravimo, pojedinci moraju da se uklope u sistem igre, bez individualnih akcija. Donekle ih razumem, jer svako traži najbolju partiju. Moramo da spustimo zahteve i ne tražimo perfektnu utakmicu. To će doći kada bude bilo potrebno, sada je važno da kroz igru u odbrani i za tim pronađu svoje mesto u timu. Na taj način tim ide napred.
Selektor je objasnio zbog čega nije u igru uvodio kapitena Nenada Krstića:
– Krstić je u Beogradu odradio sa nama nekoliko treninga i moramo da budemo pažljivi s njim. Ovo nije bila utakmica za njega zbog snage brzine protivnika i u ovom trenutku on nije u formi za ovakav tempo košarke.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here