ANA: U ovom tempu do kraja

0

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu turnira u Majamiju, trijumfom nad Italijankom Flavijom Penetom.
Ana je do trijumfa nad teniserkom koja je prošle nedelje osvojila Indijan Vels došla sa 2:0 (6:4, 6:3), posle jednog sata i 18 minuta igre.
Ani je to, inače, peta pobeda zaredom u međusobnim susretima sa Penetom, a u narednom kolu igraće sa Čehinjom Petrom Kvitovom.
Protiv italijanske teniserke Ana je odigrala odlično, a posle velike borbe u prvom setu, u drugom je sve vreme kontrolisala rezultat. Na kraju je napravila veliko iznenađenje, pošto je Peneta u odličnoj formi, što govori njena titula u Indijan Velsu.
– Srećna sam kako sam igrala, posebno na kraju prvog i u drugom setu. Zadovoljna sam, jer sam uspela da ostanem smirena posle dosta lošeg početka, uspela sam da vratim taj-brejk i posle sam postala dosta agresivna, pogotovo sa forhend strane i do kraja sam odigrala dobar meč. Srećna sam kako sam igrala prva dva meča i želim da nastavim u tom tempu – kazala je ona.

Brani čast Srpkinja
Ana Ivanović je ostala jedina srpska predstavnica u Majamiju, pošto su Bojana Jovanovski i Jelena Janković eliminisane u prvom, odnosno drugom kolu.

 

 

Jelena ispala i u dublu
Jelena Janković je posle neverovatnog poraza u singlu od Amerikanke Varvare Lepčenko ispala i u dublu. Ona i Mađarica Baboš nisu imale nikakvu šansu u meču sa parom Medina/Švedova, koje su slavile ubedljivo sa 2:0 (6:2, 6:2).

 

Zimonjić i Nestor u drugom kolu
Nenad Zimonjić i Danijel Nestor su se plasirali u drugo kolo turnira Masters serije u Majamiju. Srpsko-kanadski par je u prvom kolu bio bolji od Britanca Džejmija Mareja i Australijanca Džona Pirsa sa 2:0, po setovima 6:4, 7:5.
U meču koji je trajao 74 minuta Zimonjić i Nestor su rutinski rešili prvi set u svoju korist, a velika uzbuđenja su viđena u nastavku. Marej i Pirs su poveli sa 5:2 u drugom setu i izgledalo je da će treći set odlučiti pobednika. Ipak, Zimonjić i Nestor prave preokret, dobijaju narednih pet gemova i prolaze u drugo kolo.
U drugom kolu turnira u Majamiju Zimonjić i Nestor će igrati protiv Džonatana Mareja i Robina Hasea.

Lajović bolji od Lua
Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u treće kolo turnira u Majamiju pošto je savladao Jen-Hsun Lua sa Tajvana sa 2:1 (6:1, 6:7, 6:3). Meč je trajao jedan sat i 47 minuta.
U narednom kolu Lajović će se sastati sa ukrajinskim teniserom Aleksandrom Dolgopolovim, 23. na ATP listi.
Lajović je trenutno 89. igrač sveta.

Na pitanje novinara da li ona i njen trener postavljaju cilj za svaki turnir, ona je rekla da su više fokusirani na "širu sliku".
– Ne postavljamo cilj do kog kola, dokle treba da stignem… Na svakom turniru idem na pobedu, ali se fokusiramo i na stvari na kojima želimo da radimo, više gledamo veliku sliku i na plan koji imamo – objasnila je srpska teniserka.
Ana i Peneta su od starta meča vodile veliku borbu. Obe su imale po jedan brejk u prvih nekoliko gemova, da bi srpska teniserka u desetom došla do prilike da brejkom osvoji set. Italijanka je tada bila na 0:40, kada je prvi put u meču vezala tri odlična servisa i izjednačila, a potom i povela. Međutim, Ana je uzvratila i došla do nove set-lopte i sjajnim udarcem lopticu poslala tik uz liniju za 6:4 posle 39 minuta igre.
Ana je u drugom setu nastavila tamo gde je stala u drugom. Posle sigurnog servis-gema lako je došla do brejka, a potom nastavila niz do 3:0. Peneta je uspela da se probudi u četvrtom gemu i prekine niz Ivanovićeve, a takođe je natera da igra iza linije. To je nakratko urodilo plodom, pošto je došla do prilike da joj oduzme servis, ali se Ivanovićeva odbranila za 4:1.
Od tada Ana je kontrolisala rezultat u potpunosti i u devetom gemu servirala za meč. Iako je lako došla do dve meč-lopte, Peneta je baš tada odigrala odlično, ali je jedino to i uspela, pošto je srpska teniserka odličnim servisom osigurala trijumf i plasman u osminu finala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here