Anketa: Da li se u Srbiji nameštaju rezultati fudbalskih utakmica?

0

David Milošević
Sen-Deni, Francuska
– Kad se utakmice svuda nameštaju, ne znam što se rezultati ne bi nameštali i u Srbiji. Nismo mi pošteniji od drugih, a kod nas za sve važi pravilo: "Lako ćemo", odnosno, zaraditi bez borbe i rada. Prošlo je i zaboravljeno je vreme poštenja.

Zoran Strainović
Puto, Francuska
– Naravno. U Srbiji, kao i svakoj drugoj zemlji, nameštanje utakmica je uobičajna stvar. Uticaj je prisutan, bilo da se radi o dogovoru iz prijateljskih ili drugih interesnih razloga, pa i političkih. Taj se model primenjuje čak i u nižim rangovima.

Miroslav Nikolić
Frankfurt, Nemačka
– Ne! Nema nameštanja rezultata u Jelen superligi u Srbiji. To su samo glasine navijača Partizana. I to se radi samo zato što će titula da promeni adresu, jer će ove godine Crvena zvezda biti šampion.

Sulejman Rizvanović
Frankfurt, Nemačka
– Mislim da su rezultati namešteni. Prema informacijama iz medija došao sam do zaključka da se kod nas nameštaju mnoge utakmice i to verovatno radi kladioničarska mafija. Oni imaju najveću korist od toga. A mislim da ni klubovi nisu nevini, pogotovo Zvezda, Partizan i Novi Pazar.

Radivoje Panić
Licen, Austrija
– Može se reći da je prvenstvo u prethodnih nekoliko godina ozbiljnije, što naravno nije dovoljno da kažemo da je reč o potpuno regularnom takmičenju. Očigledno da su tome doprinela privođenje Dragana Džajića i bivšeg predsednika Saveza Zvezdana Terzića i još nekoliko uticajnijih ljudi. Ako država pokaže doslednost u poštovanju zakona u ovoj oblasti onda bi trebalo da bude još pomaka ka regularnijem prvenstvu.

Miroslav Stojkov, Klagenfurt, Austrija
– Država ni izdaleka ne sprovodi zakon o fudbalu iako je svima jasno da je upravo tu najviše malverzacija u sportu. Naravno i dalje se vrti oko večitih rivala. Glavno je pitanje ko je bolji, Partizan ili Zvezda, pa ne treba biti previše pametan da se zaključi da se najviše namešta za njih ili oko njih. "Prebijaju" se tu mnogi dugovi koji vuku korene daleko unazad. Verujem da će uskoro i ovde mnogo toga biti jasnije i regularnije.
.
Goran Todorov
Minhen, Nemačka
– Kada se gledaju neke utakmice, postane jasno da u našem fudbalu nije sve čisto. Nameštanja rezultata ima dosta i to je globalan problem, jer afera je bilo u Nemačkoj, Italiji i drugim državama. Po tome se Srbija ne razlikuje mnogo od drugih država. Volim da pogledam neku dobru utakmicu, ali kada se ona završi i vidim rezultat, postaje mi sve sumnjivo.

Željko Anđelić
Landshut, Nemačka
– Smatram da u našem fudbalu ništa nije regularno, pogotovo kada je reč o važnim utakmicama, ali tako je i u drugim državama. Mafija i moćnici drže sve u svojim rukama i oni određuju kako će sudije suditi, a iza svega stoje klađenje i kvote. Brojne afere oko suđenja govore da je malo toga u fudbalu regularno i zato sam ja prestao da se kladim.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here