Youtube/Ihr Programm - BLEIBEN SIE ZUHAUSE !
Ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober

Mere koje je preduzela vlada Austrije u cilju smanjenja širenja koronavirusa, a predviđaju značajne restrikcije slobode kretanja, počele su da deluju, istakao je ministar zdravlja Rudolf Anšober.

Anšober je, u saopštenju, naglasio da je stopa rasta u odnosu na jučerašnji dan pala na 15,28 odsto, da je protekla četiri dana bila u proseku na 18,5 procenata, što je značajno smanjenje u poređenju sa situacijom od pre nedelju ili dve nedelje, kada je dnevni rast bio na 40 odsto.

– Broj oboljenja, međutim, mora dalje da pada, dnevni rast je i dalje previsok. Moramo rast da smanjujemo na jednocifren broj doslednom primenom mera. To je ogroman izazov, a u suočavanju svaki pojedinac predstavlja deo rešenja. Samo tako možemo da savladamo najtežu zdravstvenu krizu proteklih decenija – rekao je on.

Anšober je kazao da se Austrija nalazi na pravom putu, ali istovremeno upozorava da disciplina u primeni mera ne sme popustiti.

Svi, kako je rekao moraju da dosledno primenjuju mere, jer samo tako može da se savlada zajednički kriza i stope rasta infekcija drastično smanje, a cilj je da se do Uskrsa dođe do jednocifrene stope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here