Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema predviđanjima jednog analitičara, Apple bi zbog jednog problema u poslednjem ovogodišnjem tromesečju mogao da zabečleži prihode manje za 4,5 milijardi dolara.

Za oko mesec i po, Apple bi trebalo da održi svoju najvažniju godišnju konferenciju, na kojoj će predstaviti nove iPhone modele, Apple Watch i možda još neki uređaj. Najviše se, naravno, očekuje od dolazeće generacije kompanijinih telefona, koji su najveći generatori prihoda i profita kompanije, tako da se svaki potencijalni problem s iPhoneom može odraziti na situaciju na berzi i zaradu Applea.

Izgleda da će kompanija imati priličnih problema sa dva najjača modela nove generacije svojih telefona – iPhone 15 Pro i Pro Max. Kako ove nedelje prenose tehnološki mediji, iz Applea su upozorili svoje dobavljače da postoje problemi s implementacijom novog proizvodnog procesa za pomenuta dva modela, što bi moglo da rezultira njihovim nestašicama nakon septembarskog predstavljanja. Problem se nalazi u proizvodnji ekrana, koji bi, u odnosu na aktuelnu verziju, trebalo da budu malo veći, a Apple to namerava da postigne smanjenjem okvira oko ekrana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here