J. G.
Pričešće najmlađih

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici u otadžbini i svetu u četvrtak, 21. novembra, svečano su obeležili veliki hrišćanski praznik Sabor svetog Arhangela Mihaila, u narodu poznatiji kao Aranđelovdan.

Naše svetinje širom Australije bile su toga dana pune vernika, među kojima je bio i veliki broj onih kojima je Arhangel Mihailo kućni zaštitnik.

Svečano je bilo i u Misionarskoj crkvi Svetog Luke u sidnejskom kvartu Liverpul, gde je svetu liturgiju služio, vernike pričestio i slavske kolače presekao starešina hrama, otac Aleksandar Milutinović. On se u svojoj pastirskoj besedi opširno osvrnuo na lik i delo Arhangela Mihaila u službi vere i crkve Hristove, uz čestitke praznika svim slavarima i prisutnom vernom narodu.

Raduje činjenica da je toga dana bio prisutan lep broj dečice sa roditeljima, bakama i dekama.

Posle bogosluženja, članice ovdašnjeg Kola srpskih sestara pripremile su u crkvenoj porti kolače, kafu i sokove za sve prisutne, a po srpskom običaju bila je tu i prava domaća „kapljica”.

ČUVARI SRPSKIH TRADICIJA: Saša Savić i sinovi Markus, Sebastian i Kristian

Godišnji banket

Ne zaboravite da se večeras (subota, 23. novembar) u Srpskom centru Bonirig održava tradicionalni godišnji banket o svetom Luki, na koji se pozivate sa vašom cenjenom porodicom i prijateljima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here