EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Bivši glavni pregovarač u dijalogu sa Srbijom Avni Arifi izjavio je da situacija nikada nije bila gora u pogledu poverenja i međunarodne podrške Prištini.

– Kosovske institucije su ušle u proces u kojem praktično nemaju za saveznika nijednu državu na svetu, pa ni Albaniju, ni SAD. Nejasno je gde Kurti vodi zemlju – rekao je Arifi.

Dodao je da Kurti i Samoopredeljenje već 10 godina vode kampanju u kojoj tvrde da je bilo kakva Zajednica srpskih opština nacionalna izdaja, ocenjujući da je to donelo uspeha kod građana.

– Veliki deo stanovništva poistovećuje kraj države Kosovo sa bilo kojom vrstom Zajednice, bez obzira da li ona ima ili nema izvršna ovlašćenja. Zatim su kreirali i narativ da su bivši lideri Kosova uvek potpisivali šta god da im je potureno i tako oštetili Kosovo, što u stvari nije tačno – rekao je Arifi.

2 COMMENTS

  1. Izgleda da je “veliki deo stanovništva Kosova” ustvari vidovit jer predvidja kraj tzv Kosova !!! Ustvari samo su živeli u lažima i o sopstvenom “dobru” i o srpskom “zlu” – istina je sasvim drugačija – to im se sada obija o glavu!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here