EPA/ ALESSANDRO DI MARCO
Siniša Mihajlović

Autobiografija Siniše Mihajlovića pod nazivom “Igra života” puštena je u prodaju i odmah je izazvala pažnju italijanske, ali i celokupne evropske javnosti.

Mnogi mediji sa “čizme” iznose različite zanimljivosti iz knjige, a posebno zanimljiv bio je sukob sa Patrikom Vijerom iz oktobra 2000. godine.

Tada su u duelu Lacija i Arsenala u Ligi šampiona Vijera i Mihajlović imali okršaj na terenu, iz kog je Srbin izvukao deblji kraj.

– Jedna stvar koju ne bih ponovio desila se tog oktobra 2000. godine. Kada sam igrao fudbal, pljuvao sam igrače i delio laktove i uvrede. To se desilo i Vijeri – piše Mihajlović i nastavlja:

– Rekao sam mu ‘jeb**i crnčugo’ i dobio sam suspenziju od tri utakmice. Pogrešio sam, i to puno. Ali, on je mene nazivao ‘je***im ciganinom’ tokom cele utakmice – istakao je Siniša i zaključio:

– Ne postoji takva stvar, kao što je rasizam prema Srbima.

Mihajlović je za “Korijere dela Sera” ispričao da ga je borba sa leukemijom promenila.

– Postao sam bolji čovek. Bolest me je ojačala i promenila. Uživam u svakom trenutku, nije tako bilo ranije. Bolest nije greška, to se dogodi, a ja nisam nikakav heroj. Ja sam bio uplašen čovek, ali me nije sramota da to kažem.

Bio je često i na meti navijačkih uvreda.

– To me je pratilo, ti nazivi kao cigansko g***o. Kada sam se razboleo osetio sam podršku svuda i to mi prija, ali ja jedva čekam da ponovo budem cigansko g***o” – rekao je trener Bolonje.

Jedan deo knjige posvećen je i prijateljstvu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

– U početku me je privukao njegov šarm đavola, a kasnije smo postali veliki prijatelji. Nikada neću deliti neke stvari kakve je on delio, ali neću ni poricati prijateljstvo sa njim. I to je deo mog života – rekao je Mihajlović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here