Artiljerijski napad na Kramatorsk, prorusi ubili graničara

0

Očevici kažu da je grad bio pod snažnom vatrom (Foto: Arhiva)
 

"Grad je bio pod snažnom vatrom, bukvalno je zasut granatama. Snažne detonacije odjekivale su učestalo, poput automatske paljbe", rekao je ovaj izvor i dodao da je verovatno upotrebljen višecevni raketni sistem "grad".

 

Nekoliko stambenih objekata zapaljeno je tokom napada u naselju Krasnogorka, nedaleko od Kramatorska.

 

Nema izveštaja o uništenim zgradama i eventualnim žrtvama. Skoro svi lokalni meštani sklonili su se preko noći u podrume i skloništa, a u gradu su prekinute komunikacije.

 

Granatiranje je počelo u utorak uveče, kada je pogođen poslednji sprat jedne devetospratnice u okrugu Stankostroj. Nešto kasnije grad su nadletali borbeni avioni.

 

 

U obližnjem Slavjansku i delovima Kramatorska od jutros je zbog sukoba prekinuto snabdevanje električnom energijom. Očevici su rekli da stanovnici Kramatorska od utorka napuštaju grad. Ljudi su čekali u redovima da bi ušli u autobuse i napustili zonu sukoba.

 

Proruske snage nastavile su svoj otpor, tako što su sa dvadesetak granata iz zaseoka Markino kod granične postaje Novoazovsk, u regionu Donjeck, gađale graničare koji su poslati da preuzmu stanicu. U napadu su ranjena četiri graničara, od kojih tri teško.

 

Kontrola granice s Rusijom je jedan od glavnih ciljeva "antiterorističke operacije" koju je Kijev pokrenuo u ponedeljak uveče, po isteku prekida vatre koji je predsednik Petro Porošenko odlučio da ne produži.  

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here