Bivši fudbaler Crvene zvezde i član uprave FSS Dragiša Binić nije oduševljen debijem Takume Asana za Partizan.

– Asana sam gledao i ranije, ništa posebno. Mene nije impresionirao ovom utakmicom. Možda bude bolji, u vremenu što sledi. Ne znam… Interesantan jeste, videlo se preksinoć, nespreman i neuklopljen. Nedovoljno tehnički obučen i dekoncentrisan u situaciji ‘jedan na jedan’.

Japanac je za 21 minut od ulaska u igru zatresao mrežu Malatije. Crno-beli su pobedili 3:1 u prvom duelu dvomeča trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

– Kao i njegovi sunarodnici, specifične je građe, limitiran za ozbiljan fudbal. Vredan je i izuzetan momak, potpisujem. Kao i što bih genetsku želju za učenjem, izvući će Savo maksimum iz njega, ali nikad tvrdnju: biće nosilac igre i glavni realizator igre, posle Zvezde, ovde najvećeg kluba. Budimo realni: da nešto vredi, ostao bi i igrao u sređenijem svetu. Voleo bih da grešim, ali sumnjam – nastavio je Binić negativnim tonom i probao da obrazloži svoje mišljenje:

– Fudbal je ovde mnogo drugačiji, oštriji, bezobrazniji. Japanci igraju lepršavo, za publiku. Sportom se bave iz razonode, a ne iz interesa kao u nas. Tamo čak nema rivaliteta i između navijača, a kamoli klubova. Blaženstvo od fudbala, od života. Sve prosto vrvi od izuzetnih ljudi, dobrih namera. Da ne dužim: neće biti veliko pojačanje Partizana, neće praviti razliku na terenu. Nije realno, tvrdim – zaključio je šampion KEŠ iz 1991. godine.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here