Pixabay.com
Lep pogled na kulu Gardoš

Iz dana u dan, sve je više stanova za prodaju na tržištu. Kada se upustite u kupovinu stana u Beogradu, postoji više različitih faktora na koje bi valjalo da obratite pažnju.

Od toga da li je stan u dobrom stanju (ukoliko je u starogradnji), da li je sva papirologija ispravna, da li je stan uknjižen, da li na stanu postoji nekakav vid zabrane (postojanje hipoteke ili sudskog spora čiji je predmet stan koji vas interesuje), kao i to na koji način ćete isplatiti neophodnu cifru (keš ili neki od mogućih kredita).

Postoji više različitih atraktivnih i izuzetno traženih lokacija za kupovinu stanova u Zemunu, a često se ovi stanovi prodaju nedugo nakon što se pojave na tržištu nekretnina. Najbolje prolaze stanovi u novogradnji koji nude dodatne pogodnosti, kao što su parking, dvorište, uređeno okruženje, lepu fasadu i terasu. Sa druge strane, stanovi u starogradnji (ukoliko su u dobrom stanju i lepo uređeni) su takođe traženi.

Zemunske kapije

Nedaleko od centra Zemuna, u ulici Cara Dušana, nalazi se ulaz u novi, veliki stambeno-poslovni kompleks Zemunske kapije. U okviru ovog dela Zemuna nalaze se primamljivi stanovi, a stambeni kompleksi poseduju i podzemne garaže, namenjene svim stanovnicima Zemunskih kapija koji imaju svoje vozilo. Takođe, sa svih strana oko samih zgrada se nalaze parking mesta, pozicionirana tako da ne ometaju saobraćaj ni u jednom trenutku, a da omogućavaju parkiranje velikog broja vozila.

Za potrebe najmlađih Zemunaca, postoje mali parkovi širom celog kompleksa, u kojima se deca mogu igrati na različitim spravama namenjenim rekreaciji najmlađih. U okviru centralnog trga kompleksa postoji pešačka zona, a ceo kompleks je lepo uređen i dobro osvetljen.

Ovom delu Zemuna je moguće prići sa više različitih strana, s obzirom da su Zemunske kapije dobro pozicionirane, te i odlično saobraćajno umrežene, s obzirom da se nalaze nadomak glavnih zemunskih saobraćajnica, ali i izlaza na auto-put, kao i Pupinov most.

Iako se veliki broj nekretnina, kako u starogradnji, tako i u novogradnji, prodaje iz dana u dan, praksa pokazuje da svakodnevna prodaja stanova Beograd, a još manje Zemun, nije ostavila sa nedostatkom ponude. Ovaj kompleks u Zemunu je moderan i izuzetno vizuelno privlačan, te može predstavljati idealnu lokaciju za kupovinu vaše nekretnine. U blizini se nalaze sve neophodne prodavnice, vrtići, zdravstvene institucije, a sam kompleks poseduje i kafiće i prodavnice, te imate sve nadomak ruke.

Centar Zemuna

Svako ko je detaljnije obratio pažnju na kuće i zgrade u centru Zemuna, nije mogao, a da ne primeti eksterijer, odnosno fasade kuća, koje su impozantno osmišljene i ukrašene različitim betonskim ili metalnim ukrasima. U samom centru Zemuna ne postoji mnogo visokogradnje, izuzev u okviru Karađorđevog trga, odmah do centralne, Glavne ulice u Zemunu.

U centru Zemuna ne postoji veliki broj dostupnih lokacija za kupovinu stanova, ali ukoliko imate sreće i uspete da ugrabite stan (uglavnom u starogradnji) u ovom delu Zemuna, možete da računate da ste uboli premiju. Ovaj jako lep deo opštine nudi apsolutno sve što vam je potrebno. Stanovnici Zemuna (ponajviše oni koji žive u samom centru), kažu da nemaju preke potrebe da izlaze izvan granica Zemuna, upravo jer tu imaju sve što im je potrebno. Šetališta, trgovinske lance, tržne centre, Zemunsku bolnicu, vrtiće, osnovne škole, Zemunsku gimnaziju, veliki broj novih i lepo uređenih crkvi, kulu Gardoš, kao i Zemunski kej, na kojem svi vole da uživaju kada je lepo vreme.

Nekretnine u centru Zemuna se nalaze malo teže u odnosu na deo Zemuna koji je samo nekoliko autobuskih stanica udaljen, a to je Gornji grad u Zemunu, gde je moguće pronaći i veliki broj stambenih kompleksa u novogradnji, kao što su Zemunske kapije, Tri nove, kao i mnoge druge zgrade u novogradnji. Centralni deo Zemuna nudi istoriju, ono zbog čega svi dolaze u Zemun, a to je duša opštine, koju ćete osetiti dok budete koračali zemunskim parkom, koji je veoma lepo uređen i u blizini kojeg se nalaze obrazovne institucije svih nivoa obrazovanja (osnovna škola, gimnazija i fakultet), ali i sportska hala “Pinki”, poznata svima onima koji su nekada u nju odlazili zarad treninga ili uživanja na bazenu.

Zemunski kej

Najvoljeni deo Zemuna

Najvoljeniji deo Zemuna od strane najvećeg dela Beograđana predstavlja onaj deo koji je uz obalu reke Dunav. Zemunski kej, koji se proteže kilometrima, predstavlja oazu mira, uživanja, zabave i dobrog druženja, što su uvideli svi koji su, makar jednom, prošetali ovim šetalištem. Duž najvećeg dela keja u Zemunu postoje stambeni kompleksi i kuće, koji su u velikoj meri naseljeni, ali se može pronaći i neka nekretnina i u ovom delu Zemuna, ukoliko dovoljno pomno, strpljivo i često proveravate oglase za kupovinu stanova.

Duž keja u Zemunu postoji veliki broj kafića, kafana, restorana, pabova, kao i uređenih igrališta, sportskih terena i rekreativnih centara. Takođe, jedna od glavnih atrakcija ovog dela Zemuna je, već decenijama, luna park koji se nalazi u centralnom delu zemunskog keja u koji redovno svraća veliki broj mališana sa roditeljima iz celog Zemuna, ali i šire. Ovaj kraj odiše vedrinom, dobrim raspoloženjem, prirodom, zelenilom, kao i prostorom za sportske aktivnosti.

Naravno, na zemunskom keju se nalazi i veliki broj splavova, na kojima se organizuju različite proslave, svadbena veselja, ali i nastupi mnogih domaćih muzičkih izvođača. Ljudi iz celog Beograda (a i šire) dolaze upravo na ovu lokaciju, baš kako bi iskusili noćni život koji ovaj deo Zemuna ima da ponudi, ali i užitak koji se može osetiti kada tokom toplih letnjih dana sedite na terasi nekog zemunskog splava i uživate u jutarnjoj kafi.

Ukoliko vam pogled sa prozora koji gleda ka reci ili beskrajnoj prirodi zvuči primamljivo, a ujedno i ako uživate u dugim šetnjama mirnim stazama ovog lepo uređenog šetališta, možda biste mogli da potražite neku nekretninu koja je upravo u nekim od zgrada koje se nalaze u ovom delu ove opštine ili u nekim od ranije navedenih delova Zemuna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here