Atraktivni prizori Indije i Nepala

0

 

U susretu sa preobiljem atraktivnih motiva natopljenih piktoralnim, etnografskim, kulturno-istorijskim nabojem izabirani su prizori koji (u većoj ili manjoj meri) izmiču uobičajenom pogledu turista, putopisaca ili autora turističkih vodiča.

 

Pogled je uslovljen autorovim dugogodišnjim bavljenjem pozorišnom scenografijom i iskustvom fotografije kao medija kojim se beleži neki specifičan prostor sa namerom da se kasnije (u celosti ili u kombinaciji sa drugim slikama prostora) preradi ili reciklira u model scenskog prostora tj. scenografije za pozorišnu predstavu.

 

Izložba će biti otvorena do 30. januara 2010.

 

 

Ogromno scenografsko iskustvo

Igor Vasiljev (1973) je diplomirao scenografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

 

Autor je scenografija i videa za operu, balet, lutkarsko i dramsko pozorište u produkciji Volcano Theatre Swansea, Sherman Cymru Theatre Cardiff , Taschenoper festivala u Salcburgu, Narodnog pozorišta, Ateljea 212, Beogradskog dramskog pozorišta, Zvezdara teatra, Madlenianuma, Pozorišta "Boško Buha“, Belef festivala, Jugokoncerta, Užičkog narodnog pozorišta, Somborskog narodnog pozorišta, Narodnog pozorišta Republike Srpske, Cinema Rex-a i Hercegnovskog pozorišta.

Pored scenografije i fotografije bavi se videom, grafičkim dizajnom i elektroakustičnom muzikom.

 

Dobitnik je priznanja za dizajn scene na YUSTAT-ovom Bijenalu scenskog dizajna i godišnje nagrade za scenografiju Malog pozorišta Duško Radović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here