Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Legenda svetskog tenisa i osvajač Vimbldona Pet Keš izjavio je za N1 da se u slučaju Novaka Đokovića šalje jako loša slika, i da, nezavisno od odluke suda, u ovoj situaciji neće biti pobednika.

Australijanci su frustrirani, nakon teškog „lokdauna“, broj zaraženih i dalje raste i smatrali su, kaže Keš, da je Đoković na neki način povlašćen. Potom je, dodaje, reagovala politika.

– Izgleda kao da je reč o problemu s vizom, ali sam i sâm mnogo puta bio u različitim zemljama i bilo je problema i s pasošem i s vizom, i to se relativno brzo reši. Zato mislim da je prvenstveno reč o političkoj situaciji. Nažalost, na površinu je isplivalo mnogo emocija kod ljudi u Australiji, pogotovo u Viktoriji – kazao je Pet Keš.

Đokovićevo medicinsko izuzeće od vakcine odobrila su dva nezavisna medicinska panela – jedan pri Teniskoj asocijaciji Australije, a drugi pri Vladi savezne države Viktorija.

Na vebsajtu Vlade Viktorije prethodna infekcija koronavirusom i dalje se navodi kao valjan osnov za izuzeće. Đokovićevi advokati naveli su da je najbolji teniser sveta bio pozitivan na koronavirus 16. decembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here