Vesti
Austrijska policija (Foto: Arhiva)

Javno tužilaštvo u Klagenfurtu podiglo je optužnicu protiv državljanina Hrvatske (20) koji se sumnjiči za ubistvo 30-godišnjeg Austrijanca, koji je ubijen u svom stanu, krajem januara.

Kako prenose mediji, Hrvat je u ovom zločinu imao i saučesnika, školskog druga iz Klagenfurta, koji je danas optužen za blaže krivično delo. Njih dvojica su navodno tog 31. januara odlučili da odu do 30-godišnjeg Austrijanca, za kojeg su verovali da ima frižider pun droge.

Kada je Austrijanac otvorio stan, situacija je ubrzo eskalirala i mladi Hrvat je počeo da ga bode nožem, ukupno 17 puta, stoji u optužnici.

I pored brutalnog ubistva, njih dvojica su ušli su stan tražeći drogu, ali je nisu našli. Uspeli su da pobegnu, ali su ubrzo pronađeni.

Neposredno nakon ubistva, žena u susednom stanu rekla je da je skoro sve videla kroz odškrinuta vrata.

– Šokirana sam što se takav užasan čin događa u mom komšiluku – rekla je ona dodavši da su njena vrata bila samo malo otvorena i na njima je bio sigurnosni lanac.

– Jasno se moglo čuti da se nekoliko muškaraca međusobno svađa. Odjednom je bilo gotovo. Zavladala je mrtva tišina – kaže žena. Obavestila je policiju koja je odmah stigla. Policajci su u stanu pronašli mrtvog stanara.

Nakon hapšenja, policija je pokušala da sasluša obojicu napadača, ali Hrvata nisu mogli jer je morao na trežnjenje. Obojica se od ubistva nalaze u zatvoru, a Hrvat je, u međuvremenu, priznao zločin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here