pixabay.com

Austrijska kompanija Šibel, koja se bavi elektro i mašinskom proizvodnjom, u martu će početi izgradnju fabrike u industrijskoj zoni u Jagodini, saopšteno je na sastanku predsednika Skupštine grada Dragana Markovića sa direktorom kompanije Šibel Klausom Šibelom u Beču.

Austrijska kompanija će na početku rada zaposliti 20, a kasnije ukupno 100 radnika.

Direktor Klaus Šibel je rekao da njegova kompanija, koja svojim proizvodima snabdeva rafinerije i nuklearne elektrane u celom svetu, a najviše proizvodi aktuatore ili pretvornike, ima tri partnera u Evropi i sedam u ostalom delu sveta.

Kako kaže, u centralnoj kompaniji u Beču radi 120 radnika i sve je automatizovano. Šibel je rekao da će kompanija u narednom periodu imati dve velike investicije, jednu u Jagodini, a drugu u Beču, gde će biti izgrađen još jedan pogon na 1.000 kvadrata.

Marković je istakao da je Jagodina industrijski centar u centralnom delu Srbije, u kojem, osim domaćih, radi i veliki broj kompanija iz inostranstva, posebno iz Italije, kao i da je Srbija baza za plasman proizvoda u istočne i afričko-arapske zemlje, sa kojima naša država ima ugovore o bescarinskoj trgovini.

Takođe, Srbija i Austrija imaju odličnu saradnju, a privrednici imaju sigurnost u našoj zemlji kada je u pitanju kapital, dodao je Marković.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime