Tanjug/AP

Američki predsednik Džozef Bajden najavio je da će se sukob u Ukrajini okončati nakon što Kongres SAD izglasa dodelu nove podrške Kijevu.

– Rat u Ukrajini će se završiti kada lider Predstavničkog doma dozvoli glasanje. Postoji ogromna podrška Ukrajini među većinom demokrata i republikanaca. Glasanje se mora dogoditi sada – rekao je on na konferenciji za novinare sa japanskim premijerom Fumiom Kišidom.

Rusija, međutim, smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje konflikta, direktno uključuju zemlje NATO u sukob i da je to „igranje vatrom”.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u sukob, ne samo zbog snabdevanja oružjem, već i zbog obuke osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

Kremlj je podvukao i da upumpavanje oružja sa Zapada u Ukrajinu ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.

Predsednik Predstavničkog doma Majk Džonson ranije je rekao da se nada će poslanici moći da počnu da razmatraju nacrt zakona o pomoći Kijevu po povratku sa pauze u aprilu. Prema njegovim rečima, dokument će sadržati nove koncepte i pristupe, a posebno se može pojaviti pravilo o konfiskaciji ruske zamrznute imovine.

3 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here