Tanjug/AP
Džo Bajden

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da očekuje da će Iran napasti Izrael ”pre, a ne kasnije” i pozvao Teheran da odustane od napada, preneo je Rojters.

Na pitanje novinara koja je njegova poruka Iranu, Bajden je rekao da je njegova poruka: ”Nemojte” i naglasio da je Vašington posvećen odbrani Izraela.

– Podržaćemo Izrael. Pomoći ćemo u odbrani izraela i Iran neće uspeti – rekao je on, ali je odbio da otkrije bezbednosne informacije.

Prethodno je portparol Bele kuće Džon Kirbi rekao da je navodni predstojeći napad Irana na Izael stvarna i trajna pretnja, ali nije izneo detalje kada bi moglo da dođe do napada.

Kirbi je dodao da SAD posmatraju položaj svojih snaga u regionu u svetlu pretnji Teherana i da veoma pažljivo prate situaciju.

3 COMMENTS

  1. Izrel je napao direktno Iran, kako da ovi ne odgovore u najmanju ruku proporcijalno. SAD su vec gadjali Konzulat Kine u Beogradu, sad se nadaju da ni u uvom slucaju nece niko da odgovori. Neverovatno….

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here