Bajka u pesmi i igri za rođendan

0

Domaćini otvorili koncert: Borac Solingen
 

Najlepšu bajku u pesmi i igri satkali su gostujući ansambli "Stevan Mokranjac" iz Beča, Srbija iz Dortmunda, Zora iz Ratingena, Kolo iz Esena i fantastični domaćini.
Prelepa koncertna dvorana bila je popunjena, a nezaboravni koncert otvorili su domaćini koreografijom "Devojče balo crveno".

 

Venčali se u Apatinu: Vesna i Mirko Saučević

Ljubavi i venčanja

U Borcu su se rađale mnoge ljubavi koje su krunisane venčanjem. Ove godine u Apatinu u bračnu lađu uplovili si Vesna i Mirko Saučević.

"Mokranjac", evropski šampion, predstavio se igrama "A ja đavo pa ga diram", "Igraj ako smeš", Bujanovac, "Rajački prvenac", Ciganskim igrama, a koreografijama "Trojno" i "Sabrala Denka sedenka", krunisao jubilarni koncert u Solingenu.

Domaćini su u pesmi i igri stigli do Crnorečja i Halova. Dortmundska Srbija jubilej je obogatila igrama iz Pirota i vlaškom "Natamom". Udružena Zora i Kolo, očarali su koreografijom "Dilmano Dilbero".

Koncert Borca bio je najlepši primer kako se obeležavaju i jubileji. Nenad Vučković i kolovođa Dejan Aleksić od srca su se zahvalili gostima, roditeljima, a posebno prvom koreografu dedi Jovi Gavriloviću.

Simpatična Milena Kovač, voditeljka programa, nije krila zadovoljstvo na ukazanom joj poverenju.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here