Bakina kuhinja

Zelje je iz roda kupusa, blitva je slična spanaću. I jedna i duga namirnica su izuzetno zdrave, čiste organizam od toksina, pozitivno utiču na srce, jačaju kosti, popravljaju raspoloženje…To je mala riznica vitamina i minerala. Vekovima se zelje tretira kao hrana za siromašne. Pozitivno utiče na srce, raspoloženje, imunitet, stvaranje crvenih krvnih zrnaca, na izgradnju kostiju i rad mišića. Evo sjajnog recepta koji će prijati svim vašim čulima.

Potrebno je:
1 par pilećeg belog mesa
1 veća veza blitve
malo suve seckane slanine
mala glavica crnog luka
1 šargarepa
3-4 čena belog luka
100 gr kisele pavlake
100 ml jogurta
1 manji paradajz
3 jajeta
3 čena belog luka
malo kačkavalja
so..ulje..začin
Priprema:
Zelje ili blitvu oprati, očistiti drškicu i obariti u malo vode. U vodu dodati 1 malu kašičicu jabukovog sirćeta. Bariti 2 min pa ocediti, isprati i iseckati.
Na ulju propržiti seckanu suvu slaninu, seckan crni luk, dodati na kockice šargarepu. Meso iseći na manje komadiće pa posebno na ulju na najjačoj temperaturi propržiti da porumeni. U luk ubaciti ceckano zelje, blitvu ili spanać.
Meso posoliti, dodati malo začina za piletinu, 1/2 kašičice mlevene paprike i izjednačiti. Ubaciti meso u blitvu pa posoliti ili dodati suvog začina i 3 čena seckanog belog luka. Tepsiju podmazati uljem i sve istresti.
Odozgo poređati na kocke oljušten paradajz. U činiju umutiti 3 jajeta, dodati pavlaku i jogurt. Sve promešati, preliti preko mesa i protresti da jaja padnu na dno tepsije. Odozgo narendati malo kačkavalja i seckanog peršunovog lista. Peći na 200 stepeni C 30-40 min. da zarumeni. Služiti toplo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here