Banjalučki vrtići naručili 666 flaša alkohola

0

Vrtićima vino potrebno kao i toalet papir
 

Direktorka Nataša Radulović je zatražila ponudu za 234 flaše vina, 72 flaše štoka i 15 kartona piva. U tenderskoj dokumentaciji, uz brojne prehrambene artikle za pripremu hrane deci predškolskog uzrasta, potrebno jeda  ponuđač isporuči i "90 litara crnog vina", "72 flasa belog vina Krstač" "72 flaše belog vina Šardone", "72 litre štoka" i "360 flaša piva (0,33)".

Banjalučkim vrtićima, u kojima se boravi 2.150 dece, očigledno treba i 72 kilograma "velikih slavskih sveća", odnosno nekoliko stotina sveća. Direktorka, čiji je mandat na isteku, raspisala je tender vredan oko dva miliona evra za nabavku za naredne tri godine.

Pomoćnik direktora za finansije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, Momirka Mitrović, na pitanje zašto vrtići kupuju 666 flaša alkoholnih pića, odgovara da je za tim potreba kao i za toalet papirom.

"Mi smo ustanova koja ide u goste i kojoj gosti dolaze, moramo ih počastiti. To nisu velike količine na trogodišnjem periodu i one se mogu, a i ne moraju nabaviti. Uostalom, zašto ne staviti nešto odmah sada, nego da se kupuje posle, posebno po nekoj većoj ceni. Mi obeležavamo slavu u vrtićima, i u tom obredu se koriste vina. Mi imamo 19 vrtića i to vam je samo jedne godine 19 litara vina. Idemo u posetu donatorima ili vrtićima iz drugih gradova, kojima ponesemo kao poklon flašu pića. Govorimo o nekom normalnom funkcionisanju. Nemojte da se stavljamo u srednji vek pa da nemamo toalet papira. Svaka normalna kuća u koju dođete ponudiće vas pićem i kafom. Čude me takva pitanja", kaže Mitrović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here