Barseloni privremeno ukinuta suspenzija

0

 

FIFA je privremeno ukinula Barseloni zabranu registracije novajlija, što znači da će Katalonci moći normalno da funkcionišu u predstojećem prelaznom roku, da kupuju u i prodaju igrače kao da se ništa nije desilo. Aktuelni prvak Španije je uložio žalbu na odluku Disciplinske komisije svetske "kuće fudbala", a Komisija za žalbe „povukla ručnu“ i suspendovala odluku da se Barsi onemoguće poslovi u naredna dva prelazna roka.

 

To otvara širok prostor čelnicima kluba za najavljenu rekonstrukciju tima u svim linijama. Pošto je potpisan preugovor sa golmanom Borusije iz Menhengladbaha Mark-Andre Ter Štegenom on će biti i verifikovan, baš kao i transfer Alena Halilovića iz zagrebačkog Dinama, s tim što će za razliku od Nemca (odmah u prvi tim) hrvatski tinejdžer za početka na kaljenje u Barselonu B. Najnovije vesti znače da SPORTski direktor Andoni Zubizareta može neometano da sprovede plan o dovođenju Vilija Kabaljera, a pošto su Kataloncima potrebni i štoperi, zatim sveža krv na sredini terena, a možda i neki napadač, biće interesantno leto u njihovom taboru, pogotovo što će pre svih igračkih najverovatnije da se desi promena na klupi u vidu odlaska Herarda Martina.

 

Odluka o privremenom ukidanju suspenzije Barseloni ne znači da su Katalonci mirni zasvagda, jer ih je FIFA početkom aprila kaznila zabranom transfera zbog toga što je angažovao maloletne inostrane igrače i nastaviće da češlja poslovne knjige tog kluba, a biće interesantno videti i šta će se na sastanku 6. maja u Švajcarskoj dogovoriti predsednik FIFA Sep Blater i prvi čovek Barse Đosep Bartomeu.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here