Beko spreman na dogovor oko Luke Beograd

0

Beko traži reviziju Zakona o konveziji zemljišta
 

Beko je istakao da je Zakon o konverziji zemljišta donet (u vreme vlasti Borisa Tadića) "kao isključivo revanšističko političko rešenje zbog Luke "Beograd", koju je on privatizovao 2005. godine.

 

"To ne kazem samo ja. To kažu svi stručnjaci koji se tim bave. To je u Poslovnom klubu ‘Privrednik’ rekao i sam gospodin Aleksadnar Vučić. Obraćajući se skupu rekao je: Koliko sam ja čuo to je doneto samo zbog Luke Beograd", kazao je Beko.

 

Prema njegovim rečima, konverizja zemljišta je loše rešenje i srušila je građevinsku industriju Srbije i upropastila zainteresovanost investitura da ulažu u izgradnju poslovnog i stambenog prostora.

 

"Ako hoćete pošteno, ako je vlada deklarisala odlučan princip revizije svega što je loše urađeno, onda ne vidim razlog da može da opstane nešto kao što je koverzija, kao najgori zakonski akt koji je u ekonomskom smislu ova država ikad preduzela", rekao je Beko.

 

Kako je istakao, "u Titovom vremenu ljudi koji su učestvovali u tome bili bi optuzeni za podrivanje ekonomskog poretka".

 

"Kada donesete jedno rešenje zbog revanšizma Luci Beograd onda dobijete ovakve posledice – upropaštenu građevinku industriju. Ono što bi ministarki građevinarstva predložio je da se odlučno osvrne na pitanje rešavanja konverzije, koja će posluziti kao argument razvoja", rekao je Milan Beko.

 

Prodaja akcija Luke Beograd je jedna od 24 sporne privatizacije u Srbiji, koje je ispitivala Uprava kriminalisticke policije. Zbog utvrđenih zloupotreba trenutno se u Specijalnom sudu vodi postupak protiv bivšeg ministra privrede Predraga Bubala i odgovornih lica u Agenciji za privatizaciju u vreme kad je Luka privatizovana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here