EPA/MICHAEL REYNOLDS
Foto: Arhiva

Američki predsednik Donald Tramp nije bio informisan o tome da je Rusija, navodno, tajno predložila avganistanskim talibanima nagradu za ubistvo američkih vojnika, navodi se u pismenoj izjavi portparol Bele kuće Kejli Makinezi.

„Iako Bela kuća obično ne komentariše navode obaveštajnih službi ili unutrašnje diskusije, direktor CIA, pomoćnik predsednika za nacionalnu bezbednost, kao i rukovodilac aparata (Bele kuće) može potvrditi da ni predsednik, niti potpredsednik nisu bili informisani“ da je Rusija, navodno, tajno predložila avganistanskim militantima nagradu za ubistvo američkih vojnika, rekla je Makinezi.

Ona je naglasila da to ukazuje da je „Njujork tajms“ greškom pretpostavio da je predsednik Tramp bio informisan o tom pitanju, zaključila je potparolka Bele kuće.

Ranije je „Njujork tajms“ objavio da je izvesna jedinica ruske vojno-obaveštajne službe, navodno, podsticala militante pokreta „Taliban“ da napadaju na međunarodnu koaliciju u Avganistanu. Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je fejkom navode američkog lista.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime