Fudbalski savez Belgije moraće pospecijalnoj dozvoli UEFA dadobije dozvolu za prevremeni prekid prvenstva kako bi izbegao izbacivanje klubova iz evropskih takmičenja, objavili su mediji.

Naime, Bord direktora Pro lige doneo je u četvrtak odluku o prekidu prvenstva usled epidemije korona virusa, po kojoj bi se titula dodelila lideru Brižu, dok bi  klubovima koji idu u Evropu naknadno odlučila komsija koja je formirana.

Međutim, ova odluka, koja je donesena samo dan posle sednice Izvršnog odbora UEFA, nije se dopala čelnim ljudima evropskog fudbala iz Niona, koji su poručili Savezima da ne prekidaju prvenstva jer se očekuje nastavak fudbaske sezone u julu i avgustu.

Predsednik Fudbaskog saveza Belgije Medi Bajat pozvan je u petak na raport kod prvog čoveka evropskog fudbala Aleksandra Čeferina koji mu je predočio da će Belgijanci morati da preispitaju odluku i da će o njoj poslednju reč dati UEFA na sledećem sastanku Izvršnog komiteta.

FS Belgije je saopštio sinoć i da je odluka Borda direktora Pro lige o prekidu šampionata “samo preporuka koja je loše protumačena” i da je na Generalnoj skupštini lige da odluči da li će je prihvatiti ili ne.

Tako će ova odluka biti najverovatnije poništena, a fudbalski klub Briž će morati da pričeka na proslavu titule.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here