Benfika uzela još jedan trofej!

0

Novi trofej: Lazar Marković
 

Benfika je sezonu završila osvajanjem trećeg trofeja! Posle trijumfa u portugalskoj Primeiri i Liga kupu, lisabonski Orlovi su trofejnu riznicu večeras popunili i peharom Kupa Portugala. Na stadionu Žamor u predgrađu Lisabona, četa Žorža Žesusa je večeras sa minimalnih 1:0 savladala Rio Ave u finalnom meču.

Iako je Benfika bila apsolutni faovrit, Rio Ave je pružio žestok otpor i imaće za čime da žali. Tim sa severa Portugala je imao čak i bolje šanse od favorizovanih Orlova, ali su se ispromašilavi Tarantini, Ademar, Marselo, Braga… Benfika je do pobede došla zahvaljujući svom najboljem igraču ove sezone – Nikolasu Gaitanu. Argentinac je fantastičnim udarcem sa oko 17 metara postigao prelep gol u 20. minutu i rešio pitanje pobednika. Imao je šampion još par prilika, ali su mreže mirovale do kraja meča.

 

 

Lazar Marković je ušao u igru u 66. minutu i desetak minuta kasnije imao dobru priliku da duplira vođstvo svog tima, ali je bio neprecizan. Povređeni Fejsa nije bio u sastavu Orlova, dok Filipa Đuričića nije bilo ni na klupi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here