Beograd na vodi je nelegalan

0

Za sada samo maketa: Nova stranka kritikuje "Beograd na vodi"
 

"U ime Nove stranke tražim da se Beograđanima, a i svim građanima Srbije pokažu jasni dokumenti u vezi sa ‘Beogradom na vodi’ i da se otvori jedna ozbiljna javna rasprava", kazao je Živković novinarima u Karađorđevoj ulici.

 

On je naveo da sada projekat predstavlja najveću nelegalnu gradnju koja se desila u Srbiji, a koja je u organizaciji države. "Ono što je naša procena jeste da će Beograd i država početi radove, ali da neće moći da ih završe, te će investitor tužiti
državu i tražiti dodatne penale zbog nezavršenog posla, što će i Beograd i zemlju staviti u dugove", dodao je predsednik Nove stranke.

 

Kako je objasnio, prema njegovim saznanjima u pripremi je poseban zakon (lex specialis) koji bi trebalo da reguliše projekat, ali tako da ne poštuje postojeće zakone.

 

Ovako će izgledati "Beograd na vodi"

 

"Potrebno je više od 30.000 parking mesta, a na maketi nije naznačeno gde će taj parking biti. Da neće možda biti u Lazarevcu, ne znam gde može da stane toliko mesta za parking?", upitao je on.

 

Predsednik Odbora Nove stranke za urbanizam Marin Krešić istakao je da su Beograd oduvek gradili stručnjaci, a "sada ga grade amateri". "Ovo je amaterski rad na niskom nivou, koji ima niz nelogičnost i  koji nije uklopljen u matricu Beograda", rekao je on.

 

Odbornica Nove stranke u skupštini Beograda Aleksandra Hristić upitala je koliko košta priprema terena za izgradnju projekta i "da li građani Obrenovca, Kaluđerice ili Dorćola znaju da oni treba da plate i koliko treba da plate".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here