Beograd” u Reksu,”

Savet Srba Francuske, na čelu sa predsednikom Romeom Miloševićem, uz pomoć predstavništva Privredne komore Srbije u Parizu i njihovog direktora Vesne Pakaj i Srpske pravoslavne crkve u Parizu, pripremio je za večeras projekciju filma "Beograd", u bioskopu Rex (1.boulevard Poišonniere, drugi arondisman, metro Bonne Nouvelle). Posle projekcije predviđeno je da reditelj Boris Malagurski odgovara na pitanja publike o ovom filmu i drugim svojim radovima.
– To je film koji predstavlja našu prestonicu u vrlo pozitivnom svetlu, a naš izbor je pao na mitsku salu Rex . Cilj nam nije zarada novca, već da se u sali nađu kako Francuzi, tako i naši zemljaci, s namerom da što bliže, s mnoštvom argumenata, upoznaju taj lepi grad. Stoga pozivamo i sve naše klubove, sva udruženja, prijatelje Srba i sve one koji hoće da vide i čuju, da se podsete ili nešto novo nauče – govori jedan od organizatora Đuro Ćetković.
On dodaje da je film, u trajanju 82 minute, na engleskom i sa titulom na francuskoj jeziku.
Film je premijerno prikazan u Sava Centru u Beogradu, potom u Torontu, Berlinu, Moskvi, Stokholmu, Johanezburgu, Inzbruku, Štutgartu, a 20. oktobra, povodom Dana oslobođenja Beograda, emitovan je i na RTS-u.
– To je prelepa šetnja Beogradom, biserna ogrlica sa slikama kulturno-umetničkog i noćnog života. Ima i susreta sa sportistima, Novak Đoković ih predvodi… Mnogo je snimaka sa visine i zaista će uživati svaki gledalac – najavljuje Ćetković.

 

0

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here