Iz male KE-Srbije u veliku Austriju

0

TEK ĆE SE DOKAZATI: Čedomir Bumbić

Da pravi talenti ne ostaju neotkriveni, dokaz je 15-godišnjeg Čedomira Bumbića, koji je ostvario fudbalski san. Naime, Bumbić, koji je rođen u Beču, a čiji su roditelji poreklom iz Bijeljine, prve fudbalske korake napravio je 2008. u tada tek osnovanom klubu Srbija 08. Od početka je pokazivao da ima nešto što se zove "fudbalska žica". Za talentovanog Čedomira presudno je bilo kada je posle dosta ubeđivanja odlučio da ostane u klubu. Splet srećnih okolnosti je hteo da je u jedini srpski klub koji se takmiči u zvaničnom austrijskom prvenstvu došao Siniša Adamov, stručnjakom koji radi u akademiji bečkog prvoligaša Austrija, da bi pomagao tadašnjem treneru Miodragu Jovanoviću. Dolaskom Adamova rad sa decom podignut je na viši nivo i talenat Bumbića počeo je da sve više dolazi do izražaja. Ubrzo je postao nezamenljiv igrač u tri uzrasta U 15,U 16 i U 18.
Dobar rad sa trenerima, poslušnost i talenat dali su rezultate i Adamov je svog pulena, sa kojim je dosta radio, preporučio Austriji. Priliku koja mu se ukazala iskoristio je Bumbić na najbolji način i samo posle dva treninga pozvan je da zaigra u bečkoj Austriji.
– Veoma sam srećan što je zahvaljujući kvalitetnom radu u našem klubu Bumbić dobio šansu da zaigra za ekipu još uvek aktuelnog šampiona Austrije. On je to svojim radom i zaslužio, a srećan sam da je i njegov otac Milorad na taj način nagrađen za svoj rad u našem klubu. On je od početka pomagao u radu i funkcionisanju, postao funkcioner kluba i mogu reći da klub ne bi bio to što jeste da nije bilo Milorada Bumbića. Neizmerno sam srećan što je sin jednog tako vrednog i odanog čoveka uspeo. Čedomiru želim da mu se sve želje ispune i da ostvari svoje snove – istakao je predsednik Kajzerebersdorf-Srbija 08 Srđan Stokić.
Z. M.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here