Biciklima krstare Evropom

0

Spremni za nove izazove: Jelena i Raša Papić
 

– Najbitnija stvar je dobro isplanirati putovanje, kompletnu rutu kuda ćete ići i sve pripremiti što vam je neophodno dok ste na putu. U početku, kada smo tek započinjali naše neobične poduhvate, bilo je malo panike, više strepnje da li smo sve poneli, hoćemo li se snaći, ako se nešto nepredviđeno dogodi… Sada je već sve to rutina i nema te prepreke, koja nas može sprečiti da ostvarimo zacrtani cilj – započinje priču Raša, glavni organizator i vođa svih biciklističkih puteva bračnog para Papić.

– Poslednja romanitična avantura, koju smo simbolično nazvali "putevima Flandrije", baš nas je pozitivno nadahnula i usahnula novu energiju. Bilo je zaista idilično, ni kiša ni vetar nama odavno ne mogu ništa i ne predstavljaju nam neku veću poteškoću – ubacuje se u priču Jelena, vaspitačica po zanimanju.

Već desetak godina Jelena i Raša i letnje odmore provode na destinacijama do kojih stižu isključivo svojim biciklima.

– Obožavamo ta letnja putovanja. Grčkom smo oboje fascinirani i mislim da će i ove godine isto tako biti i da ćemo se buditi uz miris mora i maslina, naravno spavajući u našem malom šatoru, koji je do sada nekoliko stotina puta montiran i razmontiran. Veoma nas privlači ideja da biciklima krenemo i kroz Bugarsku, obalom Crnog mora stignemo do Turske i tamo upoznamo antalijsku regiju. Ali to je izuzetno dug i ozbiljan put i moramo se za njega dobro pripremiti, a Grčka nam je, baš kao i Crna Gora prošle godine, nekako kao lakši trening i začas se dovezemo tamo gde želimo – kroz osmeh dodaje Raša Papić, nekadašnji košarkaš i dugogodišnji maratonac i biciklista, zaposlen u kompaniji NIS….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here