Biciklom iz Skoplja do Beograda

0

 

Stigao za 18 sati: Goran Kuzmanovski

Zaljubljenik u dvotočkaše Goran Kuzmanovski (30) iz Skoplja na svom biciklu je prevalio put od makedonske prestonice do Beograda. Krenuo je od spomenika Aleksandru Makedonskom u centru Skoplja, a posle 15 sati efektivne vožnje stigao je do spomenika knezu Mihailu Obrenoviću u Beogradu.
Planirao je da do Beograda stigne za 24 sata, ali se i sam iznenadio kada je stigao šest sati ranije. Na svom mauntin bajku sa tankim gumama, put dug 449 kilometara prošao je vozeći prosečnom brzinom od 29,8 kilometara na sat.
Iz Skoplja je krenuo po najvećoj vrućini, u 13.50, a do Beograda je imao samo četiri pauze od po 20-ak minuta.
– Ideja mi je bila da za 12 sati pređem 300 kilometara. Mislio sam da će mi se prispavati, čak sam to i planirao, ali adrenalin je uradio svoje. Osećao sam se kao da vozim od centra Skoplja do svoje kuće, uopšte mi se nije spavalo – kaže Goran Kuzmanovski, koji 15 godina druguje sa biciklima, a pre toga se penjao i po stenama.
Na putu do Beograda moralnu podršku su mu davali njegova devojka i prijatelj koji su ga pratili automobilom, a manja kriza ga je uhvatila pedesetak kilometara pre cilja, zato što nije jeo na vreme.
– Uglavnom sam jeo na četiri sata. Planirao sam da jedem na jednom mestu, ali sam se predomislio želeći da prezalogajim na nekoj benzinskoj pumpi, i tako sam osetio krizu. Mobilni telefon sam dao devojci, i tad, kad mi je najviše trebao nisam mogao da im se javim. Ipak, prevazišao sam krizu i nastavio dalje – kaže Goran koji je imao manjih problema i blizu Kumanova jer mu je u lice duvao vetar brzinom od 50 kilometara na sat.
Nakon povratka u Skoplje, ovaj mladi zaljubljenik u biciklizam počeo je da pakuje kofere za put u Ekvatorijalnu Gvineju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here