Tanjug/AP
Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je dao do znanja da se plaši mogućeg zamrzavanja sukoba u Ukrajini i navodi da u tom slučaju niko neće investirati u zemlju, prenosi reči ukrajinskog predsednika nemački list “Bild”.

– Svuda gde se događalo zamrzavanje sukoba, sukob se završavao sporim širenjem okupacije. To se može dogoditi oružjem ili političkim putem. Najvažnije je – zemlja se ne može razvijati. Čak i ako nije rat u punom jeku, već je rat koji tinja, niko neće investirati u zemlju – rekao je on u intervjuu nemačkom listu.

Zelenski smatra da će se neko vreme javnost radovati zamrzavanju sukoba, ali je uveren da će Rusija iskoristiti pauzu kako bi povećala naoružanje i predlagaće Ukrajini da zaboravi na EU i NATO.

– Zamrzavanje sukoba je kao pauza, kao u filmu. Međutim, to nije film, to je realnost. To je samo pauza, ali pauza za Putina – dodao je on.

Ranije je šef parlamentarne grupe Socijaldemokratske stranke Nemačke u Bundestagu Rolf Micenih rekao da je neophodno razmisliti o tome kako da se zamrzne oružani sukob u Ukrajini, kako bi se zatim i okončao.

Zelenski plaši Zapad ruskim lobijem

List piše da Zelenski plaši Zapad ruskim lobijem i govori da Rusija ima veliki uticaj na svet, da svuda ima proruske lobije, pa i u američkom Kongresu.

Na pitanje novinara da prokomentariše nedavne izjave dvojice američkih kongresmena o tome da je u Kongresu, navodno, „procurila ruska propaganda“, Zelenski je rekao da Rusija, navodno, ima „dogovore“ sa nekim kongresmenima.

– Rusija ima veliki uticaj i svoje lobije ima svuda, i u SAD, i u Evropskoj uniji, u Velikoj Britaniji, Latinskoj Americi i Africi – tvrdi Zelenski.

On smatra da Rusija ima veliki uticaj na svetski informativni prostor i navodi da nisu ruski građani ti koji prenose proruske teze u SAD, već određeni mediji u Sjedinjenim Državama.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here