Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Svako od nas je nekad bio izložen stresu, za koji mnogi smatraju da je bolest 21. veka.

Svi znamo koliko stres može loše da utiče na zdravlje, međutim, postoje biljke koje mogu da pomognu u borbi sa njim.

Ovih šest biljaka će ublažiti napetost mišića i svaku povećanu srčanu aktivnost.

Lavanda

Lavanda je poznata po svom divnom mirisu i prelepoj ljubičastoj boji. Ako imate ovu biljku u vašem domu, možete poboljšati raspoloženje i biće vam lakše da zaspite. Njen miris ima sedativna svojstva koja će pomoći u smanjenju stresa.

Dracena

Naši domovi su puni raznih zagađivača koji negativno utiču na naše raspoloženje, san i energiju. Ovde je dracena korisna, jer pomaže u apsorpciji ovih zagađivača i pomaže vam da se dobro naspavate. Takođe ne zahteva previše vremena i truda da se brine o njoj, tako da nećete morati da brinete o tome da je održite u životu.

Bršljan

Najpozitivnija stvar u vezi sa ovom biljkom je to što sprečava bolesti koje se prenose vazduhom i pomaže kod alergija, a takođe smanjuje glavobolju ublažava stres, čineći vaš san lakšim nego ranije.

Bosiljak

Mnogi ljudi drže biljku bosiljka tokom cele godine negde u blizini svoje kuhinje kako bi je koristili za kuvanje. Međutim, to nije jedino gde vam koristi, jer ima neverovatna svojstva protiv stresa koja će vam pomoći i u borbi protiv anksioznosti. Smatra se da bosiljak može poboljšati vaše raspoloženje i smanjiti nivo stresa.

Nana

Ponekad vam prirodni miris može podići raspoloženje više nego što ste ikada pomislili. To je slučaj sa nanom, koja sadrži mentol i koja je sposobna da smanji nivo stresa i da vam da energiju. Ovu biljku možete držati kod kuće ili na poslu jer je obično male veličine i niko se neće žaliti na miris.

Aloja vera

Ovu biljku je vrlo lako uzgajati unutar i izvan vašeg doma, a njena antiinflamatorna svojstva su veliki razlog zašto bi to trebalo i da učinite. Osim toga, aloja vera pročišćava vazduh od štetnih zagađivača, što će vam pomoći da ublažite stres i anksioznost. Kao i sa dracenom, aloji ne treba previše nege od vas, piše Avaz.ba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here