“Biraj šta da ti lomim”: Vladislava prijavila Musića, ali niko ništa

0

Vladislava je, čitavih 16 meseci pre nego što je ubijena, prijavila policiji kako je Musić (na slici) zlostavlja i preti joj. I nikom ništa!
 

Vladislava je tada, čitavih 16 meseci pre nego što je ubijena, prijavila policiji kako je Musić zlostavlja i preti joj. Dve nedelje kasnije, 27. jula 2011, policija je krivičnu prijavu dostavila Osnovnom tužilaštvu, ali je ona, po svemu sudeći, sve vreme držana u fioci. Da paradoks bude veći, Musić je za ovo krivično delo optužen 9. jula 2013, dakle punih osam meseci nakon krvavog zločina, pa mu se sada, osim za ubistvo, u odvojenom postupku sudi i za zlostavljanje nesrećne devojke.

 

– Tog dana Vladislavu je ispred zgrade u kojoj je živela s majkom napao verbalno: "Šta si juče radila? Napravila si kretena od mene. Biraj šta hoćeš da ti slomim, da li ćeš nos ili prst. Nos sam ti već lomio, pa znaš kako je, malo će biti krvi, a možda ti je bolje prst na levoj ruci, mali, jer ga ne koristiš“. Nakon što ga je molila da je ne tuče, Musić je seo na

Negirao krivicu. Majka mu donela keks i jogurt

Musića je juče ispred sudnice dočekala majka Borka, koja mu je u providnoj kesi donela kutiju keksa i jogurt. Inače, Musić je na jučerašnjem suđenju bio bahat, a na pitanja tužioca odgovarao je svađalačkim tonom. Prethodno je negirao navode iz optužnice.

motor i odvezao je malo dalje od zgrade, nastavio da je vređa i počeo da je udara po glavi, čupa za kosu i da joj zavrće levu ruku, navodi se u optužnom predlogu.

 

Tužilaštvo bez komentara

 

Ovo izgleda nije bilo dovoljno alarmantno za novosadsko tužilaštvo, koje je svojim nečinjenjem praktično postalo saučesnik u ubistvu Vladislave Červenko. Njena sestra Tanja Červenko, kad je juče saznala za novo suđenje monstrumu, na sav glas je zavrištala!

 

– Neka je sramota celu državu! Da su reagovali svaki put kada smo ga prijavljivali, naša Dada bi bila živa. Sada ga terete, kada nje nema. Igraju se s nama i našim živcima. Da mogu, prodala bih kuću i otišla iz ove sramne zemlje! Oni su mu dozvolili da je ubije, pa ga onda terete što ju je tukao. Pa gde to ima?! – jecajući je rekla Tanja Červenko.

Kurir je juče pokušao da dobije izjavu u novosadskom tužilaštvu, ali iz ove ustanove nam je poručeno da nemaju komentar.


Musić: Ne sećam se ubistva devojke

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here