pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na planeti je, čini se, već počeo treći svetski rat, smatra bivši analitičar CIA Lari Džonson.

„Trenutno se vodi svetski rat tuđim rukama“, rekao je Džonson za Jutjub kanal „Dialogue Works“, odgovarajući na pitanje voditelja kako ocenjuje ratna dejstva u Ukrajini, napad Irana na Izrael, sukob u Pojasu Gaze, kao i moguću eskalaciju napetosti oko Tajvana.

Osim posredne umešanosti u sukob, analitičar je upozorio i na mogućnost direktnog uplitanja Sjedinjenih Američkih Država u borbena dejstva zbog samih Amerikanaca.

„Postoji mnogo ljudi u SAD koji jednostavno sanjaju da napadnu Kinu, po svaku cenu bace nuklearno oružje na Palestince i jednostavno ih sve poubijaju“, objasnio je stručnjak, aludirajući na nedavnu izjavu američkog kongresmena Tima Valberga o potrebi da se sukob na Bliskom istoku završi po analogiji sa japanskim gradom Nagasaki.

U martu je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio da bi u slučaju velikog sukoba između Rusije i NATO-a planeta bila na korak do trećeg svetskog rata. Prema njegovim rečima, u savremenom svetu sve je moguće, ali teško da je neko zainteresovan za takav razvoj događaja.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. Gospodine Dzonson dali slucajno ili namjerno zaboravili ste Balkan i tu je moguce izbijanje zestokog rata zahvaljujuci Amerikancima kolko vidimo vi ste ucesnici svih ovih ratova

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here