Očekuje nas pravo vrelo leto tokom kojeg će temperaturu dodatno podizati dešavanja na sportskim borilištima. Olimpijske igre su sve bliže, a košarkaši Srbije moraju da prokrče svoj put do Japana preko kvalifikacionog turnira koji se u Beogradu održava od 29. juna do 4. jula.

Orlovi su, i pored odustajanja Jokića, Pokuševskog, Smailagića, povreda Gudurića, Raduljice, Lučića, Gudurića i opravdanog izostanka Bogdanovića, obavili uspešne pripreme. Osvojen je Akropolis Kupu Atini, a ove srede pobeđen je i Meksiko 81:77u pripremnom meču.

Bio je to odličan povod da porazgovaramo sa najboljim pojedinceom ovg meča, Bobanom Marjanovićem koji je prokomentarisao sam meč.

– Super je, bilo je manjka dana, skupljamo se polako, neki su završili sezone malo kasnije, ali mislim da smo pokazali danas, ali treba još puno da se radi. Stvarno, što se tiče Meksika, igrali su momci odlično, igrali smo sa njima u Atini, dobri su šuteri, igraju srcem, znali smo da neće biti lako. Treba još malo da podignem energiju. Nije ni lako, svi ste osetili vrućinu u Pioniru. Nije to alibi, idemo dobrim putem, sve se polako vraća na svoje mesto – rekao je Marjanović.

Uvek smo uz Bogdana

Iza Bobija je duga klupska sezona sa Dalasom, koji nije uspeo da i pored odličnog Luke Dončića uradi nešto značajnije u plej-ofu.

– Osećam se dobro, ostaje žal što nismo otišli dalje sa Dalasom, gledamo trenutno utakmice i znamo da smo mogli da budemo tamo. Malo mi je žao, imali smo kvalitet, igrali super, ali nijanse su odlučivale. Ali serija je dobra bila, kao i svaka sada u NBA, zanimljivo nam je da gledamo. Sve se vraća u normalu Bože zdravlja. Još malo, da nestane korona i a živimo normalno.

– NBA utakmice su sada u pola tri, ne mogu baš da se budim, ali gledamo reprize, hajlajtse, pratimo Bogdana. Zato svi ostaju budni u Srbiji. šaljemo mu poruke, da smo uz njega, poželimo mu sreću pre meča- rekao je Marjanović.

Dončić i Bobi razvili veliko prijateljstvo. Tako “Dobri džin” reprezentacije ima samo reči hvale o talentovanom Slovencu.

– Luka je veliki gospodin i mnogo dobar momak i igrač. On je izvanredan prijatelj i izvanredno ljudsko biće. On je sa Slovenijom, nismo u istoj grupi. On je u svom timu, ja u svom, nema prozivki nikad.

Bobi zadužen za atmosferu tima

Bobi je van parketa zadužen za timski duh i neko je ko se uvek šali, pto u svakom momentu može da ohrabri i motiviše njegove saigrače. Tako je i ovog puta.

– Dobra je energija bitna, momci se bolje osećaju, komotnije, svi pričamo, komuniciramo na terenu, to je ključ svega, svi smo kao braća. Komunikacija je važna na terenu, svuda, u porodici, sa majkom, ocem, ženom.

Boljevac i Rtanj – Kao Novak Đoković

Novak Đoković je pred Rolan Garos, koji je po drugi put osvojio, posetio Rtanj, za koji kaže da ima specifilčnu energiju koja prija i daje dodatno snagu. Kako je Marjanović rodom iz Boljevca podno Rtnja, na pitanje “Vesti”, hoće li uspeti da ode do kuće, sa osmehom odgovorio:

– Ne da li hoće, nego..mora! Mora da se ode u Boljevac i na Rtanj. To uopšte ne postavljam sebi kao pitanje. Tamo kad odem, dišem drugačije. Sve je drugačije i mnogo mi je lepo. To je moj rodni grad, kao i Vršac koji smatram takođe tako. Tu se osećam izvanredno kada vidim svoje roditelje, sestru, njene klince. To je Uživancija. kada smo svi zajedno puno mi je srce.

Odlazak na Rtanj doneo je Novaku sreću, pa smo pitali Bobija da li će odvesti saigrače iz reprezentacije tamo pre pohoda na medalju u Tokiju.

-Idemo svi zajedno…ne…..Ja ću da prenesem svu energiju koja je ostala, pa da lepo započenmo sa srećnom pozitivnom energijom – kaže Bobi, uz širok osmeh na koji je navikao navijače.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here