Darko Miličić, nekada veliki talenat svetske košarke i naš bivši reprezentativac, govorio je za jedan beogradski list o očekivanjima za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini.

– Kvalitet Nikole Jokića je nesporan, kao i činjenica da nam mnogo donosi, ali ne bih stavljao Bogdana Bogdanovića u drugi plan – rekao je Darko Miličić i dodao:

– Za mene je on lider reprezentacije Srbije. Bogdanović ima više iskustva i godinama je sa ‘orlovima’. Pokazuje neverovatnu želju i ima mentalitet vođe.

Miličić, koji je poslednju utakmicu odigrao 3. novembra 2012, prati pripreme i redovno gleda utakmice našeg tima.

Kaže da izostanak kapitena Miloša Teodosića neće u velikoj meri uticati na igru ekipe selektora Aleksandra Đorđevića.

– Ne mislim da će na našu igru mnogo uticati to što ćemo nastupiti bez Teodosića. Miloša veoma cenim, ali verujem da će mlađi igrači uspeti da nadoknade njegov izostanak. Vasilije Micić igra na neverovatnom nivou, kao i Stefan Jović. Nemamo problem kada su plejmejkeri u pitanju – prokomentarisao je Miličić, čija je reprezentatitivna karijera završena neslavno pre 12 godina onom izjavom posle poraza od Grčke na Eurobasketu u Španiji.

Miličić je optimista kada govori o šansama ove generacije igrača na Mundobasketu.

– Imamo odličan tim!

– Selektor Aleksandar Đorđević je dobro sklopio ekipu, ako sve bude kako treba možemo do medalje. Posebno, jer će Amerikanci biti oslabljeni, samim tim su i ranjivi – prokomentarisao je i zaključio:

– Verujem da možemo da ih dobijemo!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here