twitter.com/nbaphotos
Jusuf Nurkić u duelu sa Bobanom Marjanovićem

Jusuf Nurkić, košarkaš Portlanda i reprezentativac Bosne i Hercegovine, upitao se zašto dosta košarkaša rođenih u BiH ne igra za tu reprezentaciju.

Nurkić, koji se oporavlja od teške povrede, na teren bi trebalo da se vrati u februaru, pa dosta vremena provodi na društvenim mrežama. Centar Blejzersa aktivan je na Tviteru, kao i na Fejsbuku na kojem je ostavio komentar za reprezentaciju BiH.

„Nije da nisam znao, ali gledam ovu listu (samo trenutno). Zubac, Bogdanović, Bender, Osman… nijedan ne igra za BiH, a svi iz Bosne i Hercegovine. A ima i onih što su igrače kao decu menjali i prodavali, ali za starije. E, jesmo čudni…“, napisao je Nurkić.

Bojan Bogdanović rođen je u Mostaru, baš kao i Ivica Zubac, Dragan Bender je iz Čapljine, dok je Čedi Osman rođen na Ohridu (Makedonija), majka mu je iz Srpkinja iz Novog Pazara, a u mlađim kategorijama je igrao za KK Bosna.

Košarkaška reprezentacija BiH poslednjih godina prolazi kroz veoma turbulentan period, nije učestvovala pre dve godine na Evropskom prvenstvu, dok kao nezavisna država nijednom nije igrala na Olimpijskim igrama ili Svetskom prvenstvu.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime