Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY
Roj Džons Junior

Obeležavanje Svetskog dana boksa u Beogradu, uz čas boksa koji će održati čuveni Roj Džons junior, najbolja je najava Svetskog prvenstva u našem glavnom gradu, izjavio je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin.

– Veliki događaj je pred nama, kako za srpski boks, tako i sport uopšte. Biće ovo velika i spektakularna najava događaja koji će okupiti krem svetskog boksa u našoj Areni, a to je Svetsko prvenstvo koje nam evo kuca na vrata. Ostalo je 60 dana do najveće smotre boksa na planeti, a uvertira tome je spektakl na Trgu u Beogradu, čas boksa koji će održati šampion i jedno od najvećih imena ikada u ovom sportu Roj Džons Junior, dok će nas pod svodovima Arene pozdraviti Majk Tajson i Ivander Holifild – izjavio je Borovčanin.

U samom finalnom danu Svetskog prvenstva mečeve za zlato najaviće legendarni Silvester Stalone, koji je u filmskom ulogom u kojoj je tumačio boksera Rokija Balbou postao i ostao simbol istrajnosti, moćnog ratnika u ringu i večitog protagonistu pozitivnih ljudskih osobina, ono što u srži boks i jeste, dodao je Borovčanin.

– Velika je čast i zadovoljstvo da naša zemlja poznata po velikim šampionima ringa, po tom što smo bili svetska sila u ovom sportu, sada ponovo živi punim plućima kada je boks u pitanju, što smo domaćini istoriji i ljudima koji nose prefiks istorija uz svoje ime jer su ostavili dubok pečat u boksu i njegovoj tradiciji – zaključio je Borovčanin.

U Beogradu boravi i predsednik Svetske bokserske federacije (AIBA) Umar Kremlev, koji je danas zajedno sa Borovčaninom trenirao na stadionu Rajko Mitić.

Manifestacija obeležavanja Svetskog dana boksa održaće se sutra od 18 sati na Trgu republike u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here